Auralic S1

Tijdens de High End Show in München presenteerde AURALiC de S1-serie en de nieuwe ALTAIR G2.2. Ook was er eindelijk nieuws over de langverwachte AURALiC G3-serie.

De nieuwe AURALiC S1-serie is in het echt nog mooier dan op een plaatje; de kast is functioneel maar erg fraai afgewerkt en beide modellen hebben bovendien een flink aantal digitale ingangen. Een andere belangrijke upgrade is het krachtige Tesla G3 streamming platform (de G1.1 serie maakt gebruik van een Tesla G2 streaming platform). Gecombineerd met de aantrekkelijke advies verkoopprijs zal de S1 menig muziekliefhebber weten te verleiden.

ARIES S1

De ARIES S1 heeft een belangrijke evolutie ondergaan en is van een puur streaming transport of bridge veranderd in een krachtige streaming processor. Met zijn geavanceerde ingebouwde processor-mogelijkheden biedt de ARIES S1 nu een overvloed aan functies voor het optimaliseren van het audiosignaal: een hoogwaardige resampler, een parametrische equalizer, compensatie voor luidsprekerplaatsing, loudness leveling en Dirac Live-integratie.

De S1 is de eerste ARIES die over digitale ingangen beschikt; coaxiaal, USB en twee maal Toslink. Met behulp van het ingebouwde Tesla G3 platform bewerkt de ARIES S1 het signaal, waarbij jitter en artefacten effectief worden verwijderd vóór de door de gebruiker gekozen processor-functies worden toegepast om de geluidskwaliteit te verbeteren. Het bewerkte signaal wordt vervolgens uitgevoerd via een digitale of USB-aansluiting, wat zorgt voor een rijkere luisterervaring die trouw blijft aan de originele bron.

VEGA S1

De VEGA S1 representeert het summum van AURALiC’s state-of-the-art DAC-technologie en blinkt zowel uit op het gebied van hardware als van software. Aan de basis hiervan staat AURALiC’s eigen Fusion DAC, een baanbrekende innovatie die de beste elementen van discrete ladder DAC’s en Delta-Sigma ontwerpen naadloos integreert. Naast deze geavanceerde DAC-technologie bevat de VEGA S1 een analoge volumeregeling en een analoge voorversterker die zijn afgeleid van de gerenommeerde VEGA G2.2, waardoor een luisterervaring met ongeëvenaarde details en precisie wordt gegarandeerd. AURALiC slaat een nieuwe weg in en introduceert twee grensverleggende technologieën in de VEGA S1: de PureDAC-modus en de Tone Mode regeling.


De PureDAC-modus stelt de VEGA S1 in staat om alle streaming- en netwerk-gerelateerde functies uit te schakelen en alle beschikbare middelen toe te wijzen aan digitale signaalverwerking en conversietaken. In deze modus maakt de VEGA S1 gebruik van de Direct Data Recording-technologie waarbij muzieksignalen van om het even welke digitale of USB-ingang die het afgelopen uur zijn binnengekomen, worden opgeslagen in het systeemgeheugen van de Tesla G3, zodat gebruikers muziek vanaf elk punt op elk moment opnieuw kunnen afspelen.

Daarnaast verfijnt de Tone Mode-regeling het klankmatige karakter van de DAC door harmonische elementen aan het muzieksignaal toe te voegen. Dit gebeurt op basis van een model dat is voortgekomen uit de psycho-akoestiek. Deze innovatieve functie verbetert de luisterervaring en tilt de VEGA S1 naar een nieuw niveau van geluidskwaliteit en muzikaal genot.

S1 PSU

Voor hen die op zoek zijn naar een nóg hoger niveau van geluidskwaliteit biedt AURALiC een optionele upgrade: de S1 External Purer-Power Supply Unit. Deze module omzeilt de interne voeding van de ARIES S1 en VEGA S1 en verdubbelt de stroomcapaciteit, wat zorgt voor betere prestaties.

Met twee speciale transformatoren en Purer-Power low noise voedingscircuits zorgt deze upgrade-module voor een totale galvanische scheiding tussen het Tesla G3 processor-circuit en de audiocircuits. Deze scheiding verwijdert interferentie en minimaliseert het ruisniveau, wat resulteert in superieure klankmatige prestaties die uw luisterervaring naar nieuwe hoogtes tillen.

Aries S1 : 2.099€

Vega S1 : 999€

ALTAIR G2.2

Krachtpatser voor digitale en analoge bronnen
De naam ALTAIR heeft altijd symbool gestaan voor een rijkdom aan mogelijkheden en functionaliteit, en de nieuwste versie, de G2.2, zet deze traditie voort met nog meer nieuwe mogelijkheden. De ALTAIR G2.2 wordt aangedreven door het state-of-the-art Tesla G3 streaming platform en bevat een aantal nieuwe mogelijkheden die nog niet eerder werden gebruikt in zijn voorgangers, waaronder de toepassing van Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC en Galvanische Isolatie, allemaal bedoeld om de geluidskwaliteit naar nieuwe hoogtes te tillen.

Naast deze verbeteringen beschikt de ALTAIR G2.2 nu ook over een HDMI eARC ingang, waardoor de toch al indrukwekkende connectiviteit nog verder wordt uitgebreid. Deze toevoeging zorgt voor een soepele integratie met een breed scala aan geluidsbronnen. Hierdoor is de ALTAIR G2.2 de ultieme hub voor audiofielen die op zoek zijn naar compromisloze prestaties en veelzijdigheid.

Prijs en beschikbaarheid:
De adviesprijs verkoopprijs bedraagt €5.999. Dit langverwachte nieuwe product zal vanaf medio juni 2024 verkrijgbaar zijn.

Beide toestellen zullen in onze showroom tentoongesteld staan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.