Thorens TD124DD Anniversary

Thorens bestaat 140 jaar en dat laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan, één van de weinige overblijvende bedrijven met nog steeds dezelfde bedrijfsfilosofie. Wij bouwen draaitafels met kwaliteitsonderdelen en weten inmiddels hoe we dit moeten doen. Kijk maar even naar de alombekende TD160 die nog steeds zeer actueel is bij de gemiddelde audiofiel.

De TD124DD Anniversary is in weze gebouwd op de TD124DD die gelanceerd werd in 2020 en deze werd dan op zijn beurt opgebouwd door de TD124 uit 1957.

Terug naar de Anniversary , 140 jarig bestaan, slechts 140 stuks worden er dan ook gebouwd wereldwijd.

De 124DD Anniversary is enorm ver doorgedreven op technologisch vlak, hiervoor zijn ze bij Thorens enorm ver gegaan. Er zijn best wat jaren over heen gegaan maar het resultaat is verbluffend.

Laten we beginnen bij het tweelaags draaiplateau met een 5mm toplaag in koper,2 verschillende materialen die natuurlijke resonanties onderdrukken. De bedrading in de TP124 toonarm is volledig zilver wired, dit met het oog op de MC elementen. Een speciale versie van de SPU124 ontworpen door Ortofon, spoelen in deze zijn volledig van het zuiverste zilver in een, jawel , bakeliet omhulsel zoals 75 jaar geleden.

De TD124DD 140’th Anniversay is een direct drive aangedreven draaitafel in tegenstelling tot het model uit 1957 waar een rubber idler wieltje het nodige wrijvingsgeluid produceerde met kans op de nodige slip hetgeen wow & flutter niet ten goede komt.

De afwerking tenslotte is fenomenaal , handgepolijst hout met maar liefst 3 lagen vernis.

Wij hebben er enkele op stock en zelfs ééntje opgesteld in onze showroom.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.